A ház eladó

Ennek a weboldalnak az volt a célja, hogy egy természetközeli építkezésre hívja fel a figyelmet, végigkövetve egy ház felépülését és így adva kedvet és ötletet azoknak, akik hozzánk hasonlóan, egy olyan otthonra vágynak, ami kicsit kiesik a nagyváros zajától, de mégis kényelmes közelségben van mindenhez, ami szükséges lehet.
Az elképzelés megvalósulni látszott, az építkezés elindult, de nem várt anyagi nehézségek és családi okok miatt sajnos nem fejeződött be. Ennek már 2 éve. Sokáig bíztunk abban, hogy az építkezést tudjuk folytatni és egy élhető otthonná alakul, de úgy tűnik ez mégsem valósulhat meg.Úgy döntöttünk tehát, hogy eladjuk a telket a rajta levő félkész házzal együtt.
A galériában látható képek tanúskodnak arról, hogyan kezdődött az építkezés. A terep azóta kicsit átalakult. A természet birtokba vette a helyet, a növényzet megnőtt, a belső falak pedig itt-ott leomlottak, de a külső tufafal stabil és erős.
Szeretném még itt felsorolni az előnyöket és a hátrányokat (vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nehézségeket) egyaránt, hogy minden tiszta, egyértelmű és világos legyen és hogy ne áruljak zsákbamacskát.:

Előnyök:

- a telek Andornaktályán, Egertől mindössze 2 km-re, a műúttól kb. 400 m-re, a faluhatártól (belterülettől), kb. 200 m-re található, tehát elérhető közelségben van minden, a falut és Eger várost tekintve egyaránt.
- a településhez való közelség ellenére a telek elhelyezkedése mégis olyan, hogy abszolút a zöldben, teljesen nyugodt, csendes környezetben van, kiesik mindentől.
- mivel a falak már állnak, így nem szükséges a földmunka, alapozás, falépítés. Ezek költségeivel tehát nem kell számolni.
- a ház fölött, egy szinttel feljebb található a telek, ami állattartásra, növénytermesztésre egyaránt alkalmas.
- az eredeti terv az volt, hogy a telek folytatása lett volna a háztető (földdel bevonva), így a telek dupla nagyságúra bővíthető, persze csak ha ebben valaki lát fantáziát.
- a falak tufakőből épültek, aminek az előnyeit nem kell felsorolnom.
- igen szép panoráma nyílik a környékre.
- szükség esetén a szomszéd telek is eladó, így lehetőség van a terjeszkedésre is.
- az áram a telekhatárig el van vezetve
- - a T-com lerakta a szélessávú internethez szükséges oszlopait

Hátrányok:

- mivel a telken az építkezés több, mint 2 éve áll, a házfalak ennek megfelelő állapotban vannak
- a hely megközelítése két részről lehetséges, de mindkét irányból van olyan szakasz, ami télen, nagy hó esetén, illetve sáros, esős időben autóval nehézkes. (a jó hír viszont az, hogy ha már az ember egy 100-150 m-es szakaszt megcsináltat, akkor télen és sárban is biztonságosan tudja megközelíteni a telket autóval). Persze terepjáróval ez már most sem akadály :)
- nincs víz a telken, kútfúrás szükséges
- nincs gáz

Biztosan sok kérdés felmerülhet még, igyekszem rájuk válaszolni, illetve a a ház kivitelezőjének az elérhetőségét is meg tudom adni, ha a szakmai kérdések merülnének fel.

Nagyon örülnék, ha gazdára lelne ez a hely. Olyan valakire vár, akinek van némi tőkéje, hogy befejezhesse és akinek arra van igénye, hogy kicsit távol a város zajától, de mégis elérhető közelségben, a természetben építkezzen.

A telek kb. 300 nm
A ház: 130 nm
Az ára: 2 millió Ft

Érdeklődés, bővebb információ:
Kovács Ágnes
aginakirok@gmail.com
+36302079509


:: vissza ::