Élettartam

Tudjuk, hogy a földkéreg szinte minden anyagot megvéd az eróziótól. Ennek köszönhető többek között, hogy a régészek, nem a föld felszínén találják a legjobb állapotú leleteket, hanem a föld felszíne alatt.
Mi szándékosan olyan rétegrendet kerestünk és választottunk, aminek alkotó rétegei évezredek óta bizonyították alkalmasságukat erre a feladatra.
A föld, a kavics, a kavicsból, mészkőből, égetett mészkő származékból (cement), álló beton és a vörösfenyő (melyben évszázadokkal ezelőtt hideg és meleg vizet vezettek a föld alatt, és ma is működik, pl. egri vár kazamata) mind ilyen anyag.
Azt is tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk olyan eszközöket és anyagokat gyűjteni az otthonunkba, melyek különböző káros sugárzást bocsátanak ki. Az egyetlen természetes anyag a fa, ami ezeket a sugárzásokat elnyeli, ezenkívül, az épület páraháztartását is rendben tartja. Különösen a vörösfenyő főleg, hogy majd 10 cm vastagságban öleli körül a házat.
Mindez olyan formában és technológiával, ami szintén ezredéves múlttal büszkélkedhet, és persze úgy hogy a mai statikai követelményeknek is megfeleljen.
Joggal gondoljuk hát, hogy a tartóssága felveszi a versenyt a mai anyagokkal és technológiákkal.


:: vissza ::